broadway, new york

Broadway är väl i princip liktydigt med högklassig underhållning mitt i mångmiljonstaden New York. Det är nog svårt att bli besviken när man går på en show på Broadway, men det gäller ändå att välja rätt. 

Biljetter till musikalerna kan köpas i förväg över nätet eller så beger man sig till Times Square. Här finns i princip biljetter till alla musikaler till försäljning. Det går så klart även att bege sig till respektive teater och köpa där. Normalt är att det endast går att köpa tiill nästa föreställning. 

rekommendationer

Listan över musikaler som just nu går på Broadway är lång. För den som inte vet vad man vill se kommer följande rekommendationer:


The Phantom of the Opera är alltid ett säkert kort när det gäller att få en fullskalig musikalupplevelse. 


Kinky Boots. En modern rolig musikal med bra tempo och en trevlig berättelse. 


The Book of Mormons. Detta är en rolig musikal, men man måste vara inställd på att den förolämpar och trampar på ömma tår. 


Wicked. Många bra låtar och en musikal med en hel del action. 


recensioner

Musikalen Disaster är ingen katastrof. Det är en bra och underhållande musikal. Skrattmusklerna får verkligen en workout.


Det är inga direkta dödpunkter eller transportsträckor utan ett bra tempo hela tiden. Alla sjunger bra och spelar sina roller bra och med inlevelse. Eftersom musiken inte är skriven speciellt till blir det ingen låt som fastnar. Bara minnet av hur den kända låten framfördes här. Synd att sångerna inte fanns inspelade på CD för en del tolkningar var riktigt bra. Någon sensmoral eller budskap har den inte att förmedla.


Det är bara ren skär skön underhållning rakt igenom. Sitt namn till trots är det ingen katastrof. Det är en bra underhållande musikal.Läs hela recensionen


Det som är speciellt med Finding Neverland är att detta är nog den enda musikal jag kan komma på som har sånt tydligt fokus på huvudpersoner. Inga egentliga parallellhandlingar. Allt som händer på scen har en koppling till James Barrie. Det gör så klart att det är kanske extra tufft för huvudrollsinnehavaren. Han måste prestera på topp hela tiden, vilket han gör.


Jag är verkligen glad att jag köpte med mig CD:n hem. Många bra sånger i musikalen. Hoppas att några av dem blir så kända att de blir klassiker. För det är de verkligen värda.


Musikalens berättelse kan slå en inledningsvis till att vara en barnmusikal. Det är det verkligen inte. En musikal för alla åldrar. Fantastiskt bra underhållning. Kan bara rekommendera.


Läs hela recensionen


Kinky Boots är en trevlig och underhållande musikal. Budskapet om att man ska acceptera någon för den man är går igenom hela musikalen. På olika sätt synliggörs detta i berättelsen. Det handlar om att hantera sina fördomar. Allt är inte som det ser ut på ytan.


Musikalen är välspelad och budskapet går hem. Absolut bäst på scen är Lola. Även om budskapet är tungt är det ingen tyngande musikal. En bra underhållning som ändå har ett budskap.


Läs hela recensionen 


The Color Purple är en musikal som berör. Ingen musikal man går på för att bli glad och pigg. Men, man lämnar inte teatern dyster. Den slutar ju bra men under kvällen har man åkt en känslomässig berg-och-dalbana. Den belyser 1930-talet olika konflikter och problemområden. En del av dem känns fortfarande, tyvärr, väldigt dagsaktuella.


Jag blev sugen att både läsa boken och se filmen efter musikalen. Dessutom kan jag njuta de fantastiska sångerna i efterhand på CD. Inga sånger som direkt blir radiohits, men mycket bra musik att lyssna på.Läs hela recensionen