malmö

Det finns två musikalscener i Malmö. Den ena är Malmö Opera och den andra är Nöjesteatern. Det förekommer också att musikaler turnerar och besöker Malmö. Givetvis kan de vara på ovannämnda scener, även det förekommer även att de är på Malmö Arena.

Biljetter till Malmö Opera köps lättast via deras egen hemsida, medan andra biljetter köps via biljettagenters hemsidor. 

Spelas nu i malmö

Matilda är musikalen om det oönskade underbarnet. Oönskad av sina föräldrar eftersom fadern ville ha en pojke och modern ville hellre ha kvar sin danskarriär. Ingen av dem verkar vilja ha Matilda utan hyllar hennes smådumme äldre bror.


Väl i skolan möter Matilda någon som uppskattar hennes begåvning, fröken Honey. Men skolans rektor, Agatha, engelsk mästare i slägga som ogillar alla barn ogillar även hon Matilda.


En ganska klassisk musikal där det onda och det goda kämpar mot varandra. Det onda tar sig några olika uttryck, både fiktivt i Matildas saga och verkligt genom hur Matilda blir behandlad av både sin familj och av rektor Agatha. Men den snusförnuftiga Matilda är sannerligen musikalens hjältinna och allt blir bra till slut.


Musikalen är bra. Bra musik, bra sånger och väl spelad. Tyvärr så hänger inte språket med alla gånger. För att få sagt det som kan sägas med få engelska ord, så har fler svenska behövts. Inte alltid som det funkar utan det blir sluddrigt.


Snyggt att använda böcker så genomgående i alla dekor. Vissa lösningar var riktigt fiffiga och därmed snygga.


Bra, trevlig och underhållande. Det skrattas och det pirrar till i magen av oro för vad som ska hända. En bra musikal helt enkelt.


Läs hela recensionenrecensioner av tidigare spelade musikaler i Malmö

Jag vill ha lite mer av en musikal för att bli fullkomligt förälskad i den. Det som är på den absoluta plussidan är de duktiga skådespelarna. De är duktiga på att sjunga och leverera sina framträdanden. Det som hamnar på minussidan för mig är den tunna berättelsen och därtill den allt för avskalade scenen. Något i denna kombination gör att jag inte går igång fullt ut på den.


Jag är glad över att jag gick och såg den. Kan helt klart rekommendera andra att se den också. Ingen berättelse som jag tar med mig i hjärtat eller blivit berörd av. Den är en bra underhållning.Läs hela recensionen


Musikalen Annie är berättelsen om en föräldralösa elvaåriga flicka som bor på barnhem. Den utspelar sig under depressionen på 1930-talet. Hon drömmer ständigt om att hennes föräldrar en dag ska komma tillbaka och hämta henne. Det hade de ju lovat i den text som står på lappen hon bär på i en medaljong om halsen. Hon nöjer sig inte med att sitta och vänta utan rymmer ofta för att leta efter dem själv.


En dag får barnhemmet besök av mångmiljonären Oliver Warbucks privatsekreterare. Hon har fått uppdraget att hitta ett föräldralöst barn som ska fira julen med honom. Annie blir utvald. Efter en lite knackig start uppstår en vänskap som slutar i att Warbucks vill adoptera henne. Annie blir så klart glad men hos vill helst få tag i sina egna föräldrar. Warbucks vill så klart hjälpa sin vän och utfäster en belöning på 50 000 dollar. Det lockar fram många bedragare, bland annat Miss Hannigans bror och flickvän.


Miss Hannigan är den alkoholiserade karltokiga föreståndaren på barnhemmet där Annie bodde. Hon tycker inte om barn och gillade verkligen inte Annie. Hon har inga betänkligheter att hjälpa sin bror med detaljer om Annie för att han och flickvännen ska kunna utge sig för att vara Annies föräldrar. Det lyckas nästan.


Det är en väldigt bra och välspelad musikal.

Den är tre timmar lång inklusive paus och det kändes. Även om det är bra skådespelare som sjunger bra kan en musikal stå still. På något sätt känns den för detaljrik, utan att detaljrikedomen riktigt ger något till berättelsen. Jag tyckte att första akten kunde ha avslutats vid minst tre tillfällen. Berättelsen kändes i alla fall slut då.

Den duktiga ensemblen i sin helhet och med sina stjärnor gjorde besöket till en trevlig kväll. Den typen av tillställning man gärna tagit med sig hem som CD, men får nöja sig med som programblad och minnen.


Läs hela recensionen

Jag är glad över att jag inte lät den dåliga Londonupplevelsen påverka mig så mycket att jag inte gick. Mycket bra spelad musikal med många starka sånginsatser. 


Stor eloge till regissören. Han har verkligen gjort ett bra jobb. Imponerande att få hela ensemblen att redan på premiären visa upp sig som ett samspelt gäng. 


Det enda jag störde mig på var de skådespelare som både talade rikssvenska och skånska/malmöitiska samtidigt. Bättre att välja ett och hålla sig till det. 


Jag kan inget annat göra än rekommendera musikalen Billy Elliot på Malmö Opera. Väldigt bra spelad musikal som väcker känslor. Nästan så jag blir sugen på att se den igen. Läs hela recensionen


Jag tror att även om jag inte sett Kinky Boots i New York så hade jag inte varit imponerad. För mig när scener blir överdådiga så blir det ointressanta. Föreställningen  går i vågor. Efter att en person kan ha haft en fantastiskt bra solosång så blir helt plötsligt segt tillsammans med andra.


Det är en bra och underhållande musikal. Tyvärr så tycker jag att prestationerna är lite för ojämna för att bli imponerad. Vissa spelar bra, andra gör det inte, vissa gör det ibland. Min bild blir väldigt splittrad, men det är i alla fall på det hela taget en bra underhållande uppsättning. 


Jag kommer så klart rekommendera andra att gå, även om helheten kändes bättre i New York. Helt klart sevärd och underhållande. Läs hela recensionen


Pippin är en trevlig men inte engagerande musikal. Känner inte att där är några sånger man tar med sig, ingen direkt sensmoral eller något som lämnar ett bestående intryck. Det är en musikal som trots allt går obemärkt förbi.


Eller.. ja.. jo.. man kan så klart ha åsikter om det man såg. Man kan ha åsikter om att män spelade kvinnoroller och kvinnor spelade mansroller. Kanske var det för mycket paljetter på scen? Var det ett sätt att dölja en musikal med en tunn, nästan obefintlig story? Jag är inte alls imponerad av denna uppsättning eller av denna musikal. Sällan jag sitter och gäspar under en föreställning men det gjorde jag denna kväll. Den varken fångar mig eller engagerar mig. Jag kommer inte avråda folk från att se den, men kanske inte heller göra reklam för den. I och för sig en bra lördagsunderhållning. Men, men tanke på hur dålig lördagsunderhållningen är nuförtiden är det knappast ett gott betyg.Läs hela recensionen


Spelmannen på taket är en av musikalvärldens stora traditionella musikaler. Första gången jag ser den men måste säga att jag tyckte om den. Högt tempo hela tiden även om den kändes lite lång i slutet av första akten, men så fick den fart igen.


Mycket välspelad. Tevje och hans samtal med Gud känns trovärdiga och innerliga, inte spelade. Det finns olika konflikter som hanteras och synliggörs. Kopplingen mellan fiktionen på scen och både historia och nutid är bra. Det som jag trodde skulle bli den stora nackdelen blev stora behållningen. Att det hela börjar och slutar i nutid, men i övrigt spelas allt i 1910-talets Ryssland. Fattigdom och förföljelse synliggörs på ett sätt så det manar till eftertanke.


Många bra sånginsatser och bra musik. Denna gång har Malmö Opera hanterat sin stora scen på ett passande sätt. Bra balans genom hela föreställningen. En klart sevärd storslagen musikal.


Läs hela recensionen 


Sugar – i hetaste laget är en trevlig underhållande musikal. Skådespelarnas förmågor att leverera slagkraftiga repliker vid rätt tillfälle gör att kvällen blir glad och trevlig. Det är helt klart värt att se föreställningen. Den håller bra jämn kvalitet. Man blir road och lämnar Nöjesteatern med ett leende på läpparna.


Läs hela recensionen


Hur lyckas man då med konststycket? Klarar man av att vandra på den tunna linjen och ändå leverera något som både är bra på scen och vårdar minnet av filmen? Ja, det gör man väl. Det är en trevlig föreställning


Jag tycker ändå att det är lite ojämn nivå på skådespeleriet. När det är premiär har jag inga problem med att det är premiärnerver som stökar till det. Nu har de ändå spelat föreställningen ett par gånger så den borde sitta. Känns inte OK när sångtexter är osäkra.


Det är en trevlig och underhållande musikal. Karaktärerna från filmer har följt med in på scen. Det har ändå gjorts några förändringar i manus och karaktärer, men inget som stör. Kul att inte musikalen är en fullkomlig kopia av filmen.


Skulle jag vilja ha med mig musiken hem? Ja.

 Skulle jag rekommendera att man går och ser den? Ja.

 Skulle jag gå och se den igen för egen del? Nej, fast det är sällan jag gör det ändå.


Jamen just det.. det var ju det där sms:et också. På morgonen kom ett sms som informerade om att det är ont om parkeringsplatser kring teatern. Kom i tid var uppmaningen. Jag valde att ta bussen dit istället. Enklare och dessutom kunde jag lugnt dricka ett glas vin i pausen. Merförsäljning för teatern, mervärde för mig och ett litet plus för miljön.


Läs hela recensionen 


Mina referensramar kring Sound of Music är trots allt filmen och så klart CD:n med musiken från filmen. Jag förväntade mig så klart inte storslagna vyer som det blir i en film, men ändå lite bättre kulisser än detta.


Alla skådespelare levererade på topp. Inte mycket till nervositet och premiärnerver där inte.


MEN, det känns nästan som att det lika bra kunde ha varit en konsertversion. Lite mer ambitioner behövs för att försätta besökarna i de olika scenerna. Visst, vissa är bra men andra är rätt torftiga. Hade det inte varit för den ikoniska filmen i bakhuvudet hade de inte riktigt klarat sig.


Kvällen kändes lång.  Första akten tog alldeles för lång tid. Det är säkerligen så den är skriven,  men jag satt och hoppades på en paus långt tidigare än när vi fick den. Inte så mycket för att det var tråkigt. Ibland bara man behöver en paus.


MEN, om någon frågar mig kommer jag varmt rekommendera föreställningen. Otroligt bra underhållning och sångerna som sjungs görs med högsta kvalitet. Det var underbart att vara i publiken och lyssna och njuta.


Publiken kunde dock haft lite mer hyfs. Kändes inte som att alla var så … hmm.. ”musikalvana” MEN bättre att de går på en musikal, njuter och har trevligt än inte går på något alls. Jag hade en trevlig kväll med ett par tillfällen till rejäla rysningar genom hela kroppen.Läs hela recensionen


Det känns som att premiärnerverna dallrar till lite, men annars levereras en musikal med hög kvalitet. Riktigt kul att de och uppleva. Det man hoppas på att man ska uppleva får man – och lite till.


Det kändes som att nog alla i den fullsatta salongen dansade ut från Malmö Opera med ett leende på läpparna.


Jag kan inget annat göra än rekommendera ett besök. Det är verkligen väl värt besöket.


Det enda jag saknar, åter igen inspirerad av London, är möjligheten att köpa med sig en CD hem. Hade gärna återupplevt denna höjdarkväll flera gånger.Läs hela recensionen 


Tänk om är en modern och trevlig musikal att gå på. Man får sig en tankeställare, men inte på något obehagligt sätt. Den lockar en till att fundera över vad som hade hänt i livet om man inte gjort det man gjorde, utan gjort något annat.


Bra skådespelare och duktiga sångare. Bra sånger med intressant innebörd, även om inget fastnade. En märklig känsla av att det i princip var samma låt genomgående gör att det var ingen sång eller text som fastnade. Men jag hade nog ändå velat köpa CD:n, för låtarna var bra.


Bra, trevlig och underhållande. Värd ett besök. Det är inte ett val man behöver ångra eller tänka om.


Läs hela recensionen

Den stora behållningen av musikalen är musiken och danserna. Sångerna är lite varierande men visst är de generellt sett bra. Översättningen och att musikalen gjorts modern och allt för dagsaktuell är bra. Dekoren blir för mig tråkig. Vissa sånger gjordes helt fantastiska medan andra inte föll mig riktigt i smaken.


Musikalen är helt klart sevärd och jag rekommenderar den. Det är en klassiker som bör upplevas.Läs hela recensionen