övriga scener

Musikalen kan spelas på många olika ställen runt om i vårt avlånga land. Jag har varit att ha fokus på de mer professionella produktionerna, vilket gör att här kommer inte dyka upp allt för amatörmässiga eller korta produktioner. 

SPELAS NU


Under sommaren spelas Min vän fascisten på Lilla Beddinge Teater.Under sommaren spelas Min vän fascisten på Lilla Beddinge Teater.


Musikalen i sig är modern och hanterar nutidsproblematik och nutidspolitik. Vi får återstifta bekantskapen med Astrid Lindgrens barn i Bullerbyn. De är alla vuxna, medelklass och har samlats i Beddingestrand för att fira midsommar tillsammans. Alla tabun är kastade åt sidan, eller hanteras ett efter ett. Sanningar sägs, som inte normalt sett uttalas. Det drivs med allt och alla. Politik, politiker och samhällsproblem vänds, vrids och hanteras.


Jag tycker det var en fantastisk upplevelse. Bra sång, musik och framträdande. Detaljerna i dekoren är helt klart ett plus, men avsaknaden av en ordentlig bakgrund blir ett minus.


Det är en bra samtida musikal, men jag skulle gärna sett en lite tydligare handling. Skulle till och med kunna tänka mig att några scener hade strukits i slutet, för jag tyckte att de inte riktigt tillförde något. Poängen hade nog gått fram ändå.


Komplexa frågor har inga enkla svar eller lösningar. Fast vi vill höra de enkla lösningarna och inte bry oss om de svåra och komplexa frågorna. Musikalen är utmanande på många olika sätt och nivåer. På ett eller annat sätt berörs man under föreställningen. Ingen kan känna sig oberörd eftersom alla möjliga ömma tår trampas på, men på ett finurligt, lustigt och underhållande sätt av en underbart duktig ensemble.


Läs hela recensionen här

UB UB UB UB UB UB


recensioner

Lilla beddinge teater

Jag märker med mig själv att jag i år bedömer uppsättningen på Lilla Beddinge Teater hårdare än tidigare år. Tidigare har det faktiskt varit lite mer överinseende för att det är ändå amatörer som spelar med. I år är jag tuffare för att allt var så mycket bättre. Det är inte längre amatörmässigt utan otroligt professionellt. Jag menar allvar när jag säger att denna teatersalong väl kan konkurrera med ”vanliga” salonger. Har besökt en hel del i Stockholm, Malmö, Köpenhamn, London och New York så jag anser mig ha koll. Ljud, ljus och den allmänna komforten har verkligen lyfts. Varför är det viktigt? Jo, för kan jag sitta skönt och njuta av vad som händer på scen då får jag en så mycket bättre upplevelse än om jag ständigt stör mig på något.


Nästan tre timmar, inklusive paus, är lång tid. Men jag kände inget behov av att titta på klockan någon gång. Det var ett bra och angenämt tempo. Olika saker händer hela tiden vilket gör att det blir inte tråkigt. Det är en njutning hela vägen igenom. Duktiga skådespelare som sjunger, agerar och dansar.


Det finns nu en teaterscen i Trelleborgs kommun. Den ligger i Lilla Beddinge och levererar högklassig underhållning. Man är dum som inte tar sig dit och njuter denna sommar.
Läs hela recensionen


Jag gillar när allt hänger samman. När man kommer till teatern så visar de att de tänkt på den små detaljera. Istället för att ha en parkeringsvakt som visar var bilen ska stå, så står en stins och visar vägen. En modelljärnväg kör runt i foajén och visar upp alla sponsorer. Personalen är klädda i tåginspirerade uniformer. Det ger en känsla. Det visar att man har tänkt. Det gillar jag.Modelljärnvägen lyfter fram sponsorernaStinsen brinner är helt klart en mer skrattframkallande tillställning än förra årets Dåliga mänskor. Något helt annat men ändå helt underbart bra och underhållande. Vid något tillfälle balanserar man på gränsen till sommarlustspel/buskis när det springs lite för mycket i dörrar. Men, de lyckas balansera upp det hela och avslutningen är helt fantastisk.


Välspelade roller. Bra karaktärer. Fantastiska sånger. Dans och till och med akrobatik. Snyggt och väldigt välgjort.


Stinsen brinner för sin station. Stinsen vinner våra hjärtan för sin prestation.Läs hela recensionen


Tills dödens skiljer oss åt är en fantastiskt bra föreställning. Den är så mycket bättre än en sommarbuskis eller ett sommarlustspel. Det är en föreställning av hög kvalitet framförd i en lada på sommaren på Söderslätt.


Som musikalfantast vill jag gärna ta med mig hem en eller två låtar i huvudet. Det finns många bra sånger med intressant innehåll i denna musikal. Jag tror tyvärr inte det finns potential att de blir örhängen, men de fyller ändå sin funktion. Vill ha med mig hem en känsla av vad musikalen vill förmedla. Inser hur tragikomiskt allt blir att den låt jag gillade mest var brudtärnas sång som inleder andra akten. Hyllningen till livet som singel.


Något lite mer vill jag nog ändå ha på scen. Har verkligen inget emot avskalade scener. Denna produktion är ett gränsfall. Något lite mer skulle jag gärna sett. Det hade också varit bra om det blev tydligare om personerna på scen var samma rollkaraktär hela tiden eller om det är roller som spelas.


Det är en musikal som spelar på fördomar och invanda könsmönster. Inget som egentligen provocerar eller ställer saker och ting på sin spets. Jag gillar att bli provocerad. Jag gillar när man blir överraskad som publik, om än i det lilla, för att få sig en tankeväckare. Nu var det bara traditionella könsroller och stereotyper som möts.


Jag hade faktiskt förväntat mig lite mer av Lilla Beddinge Teater. Varför kunde inte ett av de olika scenarierna  i vardagen ha varit i ett samkönat förhållande? Jag hade hellre sett något mer samhällskritiskt och nutida inspel än bara en traditionell pjäs. Jag blev road och underhållen, men knappast engagerad och provocerad. Något litet provocerad hade jag förväntat mig att bli.


Jag kan inget annat göra än att varmt rekommendera Tills döden skiljer oss åt. Bra och underhållande. Riktigt bra!


Läs hela recensionen