Musikaler i Radio

I dagsläget finns det två radiostationer som sänder musikalmusik med regelbundenhet. Det är på Radio 4 U där vår egen musikalexpert Ulf Bingsgård sänder It's SHOWTIME. En radiostation, Encore Radio, med bas i London sänder musikalmusik dygnet runt. 

Radioprogrammet It’s SHOWTIME med musikalUlf hade sin första sändning tisdagen den 6 mars. Programmet kom till lite av en slump när programledaren Ulf Bingsgård var på en av många musikalpremiärer. Där såg han några av medarbetarna på Radio 4 U och så kom tanken. “Varför har inte Radio 4 U ett musikalprogram?” 

Ulf tog kontakt med Radio 4 U. Erbjöd att hålla ett program en timme i veckan med fokus på musikaler. Idén föll i god jord och It’s SHOWTIME startades upp. 


Intervjuer med musikalartister, program med lokala musikalartister, berättelser från musikalbesök, tematiska sändningar och mycket musikalmusik från när och fjärran. 


Programmet sänds varje tisdag klockan 17.00-18.00 på 92,8 MHz eller via www.radiotrelleborg.se . Repris av programmet sänds måndagar klockan 20.00-21.00. 

I programarkivet www.radio4u.se/programarkivet finns alla program upplagda. 


 Encore Radio, med bas i London sänder musikalmusik dygnet runt. Det är en station med nyheter, intervjuer, tävlingar och rabatterbjudande gällande musikaler. 


Via www.encoreradio.co.uk kan man lyssna på musiken. Det går även att lyssna via deras app. Danmarks Radio, DR, har varje söndag ett program, The Sound of Musical, med operasångerskan Stine Rosengren och musikalartisten Silas Holt som programvärdar.


Programmet påminner om upplägget i It's SHOWTIME på Radio 4U. De spelar kända och mindre kända låtar från musikaler, klassiker och nya sånger samt har intervjuer med artister.