Var köper man biljetter?

Första steget för att kunna gå och njuta av en musikal är så klart att man får tag i en biljett. Generellt kan sägas att det går alltid att köpa biljett på aktuell teater. Risken med detta är så klart att biljetterna är slut till aktuell föreställning. Dessutom brukar, i alla fall i London och New York, man bara sälja biljetter till nästa föreställning. 


Det finns ett antal olika försäljningsagenter som erbjuder sina tjänster för biljetter. 


Jag brukar beställa mina biljetter via London Theatre Direct innan jag reser till London. På Leicester Square finns ett antal försäljningsställen där man kan köpa biljett till dagens föreställning. 


I Sverige brukar biljetter kunna köpas via Julius Biljettservice, Ticketmaster eller direkt via respektive teaters egen hemsida. 


När jag åker till New York brukar jag gå till Times Square och välja musikal där och samtidigt köpa biljett. Det är rätt trevligt att stå och köa här. Det finns personer från de olika produktionerna som berättar om just deras musikal och varför man ska gå och se den. Den lilla nackdelen är att de bara säljer till kommande föreställning. Kön till biljetter till musikaler i New York